Naturliga råvaror

L’Erbolario arbetar med naturens egna råvaror från ekologiska odlingar och har som mål att framställa kroppsvårdsprodukter av verksamma växtextrakt med modern fytoterapi för att framställa säkra produkter för både kroppen och miljön.

L'Erbolario skörd

Forskning pågår ständigt för att varsamt utvinna de bästa råvarorna och att i möjligaste mån använda sig av vegetabiliska ämnen.

Råvarorna är kallpressade vegetabiliska oljor, örtextrakt, vitaminer och naturliga dofter från blommor och växter. Fuktighetskomponenter framställs med modern bioteknik.

Ekologisk kroppsvård

Ekologisk produktion måste respektera naturliga system och kretslopp. L’Erbolario skördar nu sitt arbete med sina ekologiska odlingar och samarbetar med ICEA och följer den europeiska kosmetikstandarden COSMOS för att certifiera sina produkter i enhet med EU Reglementet för ekologiskt jordbruk. “Organic” är det engelska ordet för ekologisk.

L’Erbolario arbetar med att certifiera både odlingar, tillverkning och förpackningar som ekologisk och miljövänlig kosmetika av AIAB som är ett EU godkänt kontrollorgan i Italien som startade redan 1982.

Vegetabiliskt fett och vegetabiliska oljor utvinns naturligt bland annat från kakao, argan, mandel, avokado, rosa mosqueta, sheasmör, joboba, olivolja, macassar, vete.

Konservering

Oftast kan helt vegetabiliska ämnen från pilträd, kokos och andra växter användas för en konserverande effekt av de verksamma ämnena.

L'Erbolario verksamma ämnen

L’Erbolario använder ett minimum av konserveringsmedel som vilka alla är godkända för användning i kroppsvård inom EU och Sverige. Regelverket för detta kontrolleras i EU av Cosmetics Europe och i Sverige av Läkemedelsverket.

Alla ingredienser finns listade i fallande ordning enligt gällande regelverk på förpackningarna. Läs mer på varje enskild produkt om du är känslig för något visst ämne.

Har du några övriga frågor om ett specifikt ämne eller en speciell produkt så är du givetvis välkommen att ställa dina frågor till din konsumentkontakt hos Piani.