Fior di Salina

posted in: L'Erbolario | 0
L'Erbolario Fior di Salina - Fyra unika produkter med en mild frisk doft av havsbris.

L’Erbolario Fior di Salina – Fyra unika produkter med en mild frisk doft av havsbris.
Vid Saline Conti Vecchi på Sardinien utvinns det finaste saltet från Medelhavet. Här har människan samverkat med naturen i århundraden för att samla en dyrbar gåva av jorden känd av våra förfäder som det vita guldet.

Fior di Salina

1921 fick ingenjören Luigi Conti-Vecchi uppdrag att delta i skyddet av platsen och dess invånare vid renoveringen av Santa Gilla dammen. Över 2700 hektar var i full drift efter 10 år där man tagit hänsyn till platsens unika natur och i samråd med de boende familjerna som arbetat med saltåtervinning i århundraden. Den upplysta affärsmannen utvecklade inte bara en modernare produktion utan skapade en genuin välfärd för de boende. Tillsammans med saltproduktionen byggde han bostäder för de som jobbade där tillsammans med skolor, hälsovård och fritidsanläggningar i harmoni med naturen.

Saline Conti Vecchi

Från och med 2017 kan man uppleva atmosfärerna i denna ”saltgemenskap” tack vare hjälp av FAI – Fondo Ambiente Italiano (Fonden för miljö i Italien). De inledde ett innovativt projekt med att skydda och bevara saltdammarna och öppna dörrarna för allmänheten för att kunna bevara och visa kulturell marknadsföring på en fungerande produktionsplats. En industriell och samtidigt arkeologisk plats som återställts som den var på trettiotalet. Hundratals ton salt utvinns i samförstånd med naturen. Här bor många olika vattenfåglar inklusive rosa flamingos som blivit naturreservatets maskot.

Saline Conti Vecchi Flamingos

Det är från dessa saltdammar som L’Erbolario får den speciella ingrediensen som inspirerade dem att skapa den nya linjen Fior di Salina. Fyra unika produkter med eau de parfum, skrubbsalt, duschtvål och kroppskräm som ger dig en fuktgivande aromatisk uppfriskande essens med en mild frisk doft av havsbris. En underbar serie för både kvinnor och män som följer L’Erbolarios över 40 år av engagemang och stöd till Italiens kulturarv och fauna.

Duschtvål Salina - 036.978
Duschtvål Salina
Havssalt från Saline med malva, bovete, mastix och glasört. Destillerat vatten av blommor från smultronträd. Uppfriskande och tonande som skyddar huden med en frisk mild doft från Medelhavet. Innehåll: 250 ml.
Läs mer
Kroppskräm Salina - 026.978
Kroppskräm Salina
Havssalt från Saline med mandel- och olivolja samt kakao- och kokossmör. Extrakt av glasört och blommor från smultronträd. Uppfriskande och vårdande kräm med en frisk mild doft från Medelhavet. Innehåll: 200 ml.
Läs mer
Skrubbsalt Salina - 026.979
Skrubbsalt Salina
Havssalt från Saline med mandel-, oliv- och solrosolja. Spabehandling som ger kroppen ett välbefinnande och lugn. Rik på vitamin E och milt exfolierande som gör din hud uppfriskad och vacker. Innehåll: 500 g.
Läs mer
Eau de parfum Salina - 066.978
Eau de parfum Salina
En aromatisk doft av citrus och friskhet från kusten. Med bergamott, koriander, galbanum och hedeblomsextrakt. Förmedlar känslan av lugn och välbefinnande i värmen vid Medelhavet. Innehåll: 50 ml.
Läs mer
Eau de parfum Salina - 066.031
Eau de parfum Salina
En aromatisk doft av citrus och friskhet från kusten. Med bergamott, koriander, galbanum och hedeblomsextrakt. Förmedlar känslan av lugn och välbefinnande i värmen vid Medelhavet. Innehåll: 15 ml.
Läs mer

Produkterna tillverkas i Lodi, Italien. Med råvaror från sina ekologiska odlingar. Förpackningar tillverkas med hänsyn till miljö och återvinning. För att säkra kvaliteten på produkterna, görs en slutlig klinisk test på ett av Italiens äldsta och mest välrenommerade universitet, Universitetet i Pavia.

Produkterna innehåller inga parabener, formaldehydhaltiga ämnen, potentiella glutenkällor, akrylater, silikoner, petrolatum, peg-derivat, syntetiska färgämnen, sulfatytaktiva ämnen.