Sola säkert

posted in: L'Erbolario | 0

Äntligen kommer värmen till oss och då ska du njuta och sola säkert. L’Erbolarios solskyddsprodukter är testade och godkända för att skydda och vårda din hud med vegetabiliska oljor gjorda av ekologiska råvaror.

De finns bland andra både som osynlig solspray på SPF 50 som är enkel att ta med och applicera och den nya Solkräm Vallmo med mycket högt skydd på SPF 50+ för kropp och ansikte, som även är bra för barnens känsliga hud. Dessutom finns det en skön after sun kräm som vårdar och återställer fuktbalansen i huden.  

Det är viktigt att känna till att ett solskydd ska appliceras på huden så det skapar ett filter som skyddar mot strålarna. Det ska alltså inte gnidas in så detta filter blir för tunt. Man ska också veta att filtret tappar effekt gradvis i solljuset och tunnas ut vid bad så man måste upprepa behandlingen för att skydda huden som är känsligast. Då kan solsprayerna vara ett enkelt alternativ på stranden.

L’Erbolarios solprodukter har studerats i deras laboratorium för forskning och utveckling för att tillhandahålla ett tillfredsställande skydd som medger att huden gradvis får en fin solbrun ton genom att man doserar UVA- och UVB-filter och blockerar de skadliga strålarna.

Korrekt märkning av solskyddsprodukter enligt regelverket ska innehålla den europeiska logotypen som är ordet UVA i en cirkel. L’Erbolario följer Cosmetics Europes regelverk som reglerar märkning av solskyddsprodukter enligt EU direktiv 2006/647/EC.

Läs faktabladet om L’Erbolarios solskyddsprodukter. Vad de innehåller och hur de är testade och certifierade.

Solkräm Vallmo SPF 50+ - 086.009
Solkräm Vallmo SPF 50+
MYCKET HÖGT SKYDD. Skyddande kräm för ansikte och kropp, även för barn. Gamma oryzanol och aloe vera. UV-filter och värdefulla växtderivat återfuktar, vårdar och motverkar åldrande hy. Innehåll: 125 ml.
Läs mer
Solspray Fikon SPF 50 - 086.933
Solspray Fikon SPF 50
HÖGT SKYDD. Osynlig spray som skyddar utan att lämna spår. Olja från fikonkaktus och ökendadel i vattenresistent formula. Skaka och spraya kroppen rikligt innan solning flera gånger per dag. Innehåll: 150 ml.
Läs mer
Solkräm Ansikte SPF 25 - 086.218
Solkräm Ansikte SPF 25
MEDELHÖGT SKYDD. Antirynkkräm som motverkar hudens åldrande. För dom som vill vara solbruna i ansiktet men vill förebygga solens negativa inverkan på huden. Innehåll: 75 ml.
Läs mer
Solkräm Jojoba SPF 15 - 086.217
Solkräm Jojoba SPF 15
MEDELHÖGT SKYDD. Med olivolja och aminosyror. En vegetabilisk blandning för att snabbt lyfta fram en fin solbränna på huden och skydda mot de farliga strålarna. Håller huden smidig. Innehåll: 125 ml.
Läs mer
Sollotion Valnöt SPF 10 - 086.215
Sollotion Valnöt SPF 10
LÅGT SKYDD. Med morot och jojoba. Absorberas genast av huden och kladdar inte. Lämnar huden sammetslen och mjuk även efter lång tids solande. Innehåll: 125 ml.
Läs mer
Solspray Ringblomma SPF 6 - 086.214
Solspray Ringblomma SPF 6
LÅGT SKYDD. Med vitamin E och B5. Ger snabbt huden en vacker solbrun ton för dig som älskar solen. Praktisk gasfri spraybehållare. För ansikte och kropp. Undvik kontakt med ögonen. Innehåll: 100 ml.
Läs mer
After sun Blompollen - 086.092
After sun Blompollen
Med vegetabiliska oljor. Applicera lite after sun kräm direkt efter duschen. Innehåller effektiva och naturliga ingredienser som gör uttorkad hud smidig och fräsch. Innehåll: 125 ml.
Läs mer

Produkterna tillverkas i Lodi, Italien. Med råvaror från sina ekologiska odlingar. Förpackningar tillverkas med hänsyn till miljö och återvinning. För att säkra kvaliteten på produkterna, görs en slutlig klinisk test på ett av Italiens äldsta och mest välrenommerade universitet, Universitetet i Pavia.

Produkterna innehåller inga parabener, formaldehydhaltiga ämnen, potentiella glutenkällor, akrylater, silikoner, petrolatum, peg-derivat, syntetiska färgämnen, sulfatytaktiva ämnen.