Sheasmör skyddar

posted in: L'Erbolario | 0

En vårdande skönhetshemlighet sedan urminnes tider: Sheasmör. Det utvinns från nötterna till det imponerande sheanötsträdet, vitellaria paradoxa, även känd som ungdomens träd. Smöret extraheras ur nötterna mellan juni till september och bearbetas manuellt enligt tradition. Den är ljusgul och har en mjuk och formbar konsistens och en imponerande kosmetisk verkan.

Rikligt med steroler, tokoferoler, vitamin A, B, E och F återfuktar och ger näring till huden och skyddar den mot påfrestningar under hela dagen. Sol, vind och föroreningar i luften sliter hårt på din hy och sheasmöret har välkända mjukgörande och antioxidativa egenskaper och är ett av de elixir som motverkar hudens förtidiga åldrande.

L’Erbolario med sitt mångåriga miljöarbete respekterar givetvis detta heliga träd och skördar de dyrbara nötterna varsamt med tanke på klimatet.

Sheasmöret som används i denna serie produceras av lokala rättviskontrollerade samhällen i Burkina Faso. L’Erbolario övervakar så de som arbetar med skörden har bra arbetsförhållanden och får rätt ersättning enligt fairtrade för att stödja arbetet mot fattigdom i området och hjälpa till att skapa en bättre framtid för familjerna som bor där.

Kroppskräm Sheasmör - 026.036
Kroppskräm Sheasmör
Underbar skönhet, återfuktning och skydd för din hud. Mjukgörande rikt på naturlig E vitamin och antioxidanter ger en anti-ageing effekt. Sheasmör, kakaosmör med extrakt av boswellia och kokosnöt. Innehåll: 200 ml.
Läs mer
Duschkräm Sheasmör - 036.034
Duschkräm Sheasmör
Väcker dina sinnen och återställer din energi. Naturliga tensider från sheanöten ger ett rikt skum för extra mild rengöring av känslig hud. Sheasmör, kakaosmör med extrakt av boswellia och kokosnöt. Innehåll: 300 ml.
Läs mer

Produkterna tillverkas i Lodi, Italien. Med råvaror från sina ekologiska odlingar. Förpackningar tillverkas med hänsyn till miljö och återvinning. För att säkra kvaliteten på produkterna, görs en slutlig klinisk test på ett av Italiens äldsta och mest välrenommerade universitet, Universitetet i Pavia.

Produkterna innehåller inga parabener, formaldehydhaltiga ämnen, potentiella glutenkällor, akrylater, silikoner, petrolatum, peg-derivat, syntetiska färgämnen, sulfatytaktiva ämnen.