Osmanthus – mystisk väldoft

posted in: L'Erbolario | 0

Osmanthus, en intensiv doft, en doft som verkar komma från ingenstans, fantastisk, otroligt och oväntat från en mycket liten blomma. Till skillnad från andra blommor ger denna lilla blomma en ömtåligt och samtidigt intensiv doft som sprider sig milt men känns på långt håll.

Osmanthus, en intensiv doft, en doft som verkar komma från ingenstans, fantastisk, otroligt och oväntat från en mycket liten blomma.

Det är svårt att tro att denna blomma är ett verk av naturen och inte från paradiset säger den kinesiska poeten Yang Wanli. I folksagor är dessa fina små blommor relaterade till månen. Enligt en av dessa legender växet Osmanthus i månens paradis. En dag kom en gudom som bodde där och blev medveten om de många plågor som människor haft att göra med varje dag. För att lugna smärtorna bestämde han sig för att kasta frön av Osmanthus till världen. Så att destillatet av dessa blommor skulle hjälpa människor att lindra deras lidande.

Än idag är Osmanthus oupplösligt knuten till månen under Månfestivalen, varje höst i Kina, där denna blomma ges till unga brudar som en önskan om familjelycka.

Kroppskräm Osmanthus - 026.175
Kroppskräm Osmanthus
Mineraler och aminosyror från osmanthusblomman och extrakt av bladen. Bomulls-, oliv- och solrosolja. Kakaosmör, vitamin E från sojaböna. Hydrolyserat teffprotein. Gör huden len och elastisk. Innehåll: 200 ml.
Läs mer
Eau de parfum Osmanthus - 066.180
Eau de parfum Osmanthus
Den kinesiska poeten Yang Wanli säger: "det är svårt att tro att denna blomma kommer från naturen och inte från månen eller från paradiset". Osmanthusblommans doft är harmonisk och elegant. Innehåll: 50 ml.
Läs mer

Produkterna tillverkas i Lodi, Italien. Med råvaror från sina ekologiska odlingar. Förpackningar tillverkas med hänsyn till miljö och återvinning. För att säkra kvaliteten på produkterna, görs en slutlig klinisk test på ett av Italiens äldsta och mest välrenommerade universitet, Universitetet i Pavia.

Produkterna innehåller inga parabener, formaldehydhaltiga ämnen, potentiella glutenkällor, akrylater, silikoner, petrolatum, peg-derivat, syntetiska färgämnen, sulfatytaktiva ämnen.